Bezele - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Ştiri  | Coduri poştale  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Preparate cu carne » Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri » Bezele

Bezele

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4 albusuri, 280 g zahar, o lingura zeama lamiie, vanilie.

Mod de preparare: Intr-un lighean, albusurile se bat spuma, cu telul (urmele de grasime nu lasa albusul sa creasca ). Se adauga zahar (tos) si zeama de lamiie deodata, se bat 2 minute, ca suma sa se umfle putin, apoi se trece lighenasul pe un vas cu apa clocotita si spuma se bate 8-10 minute. Vasul trebuie sa fie mai scund, ca nivelul apei clocotite sa fie la 2-3 cm sub lighenas. Bezelele se bat numai cu telul, altfel compozitia se va brinzi. Cind spuma s-a infierbintat si s-a intarit, lighenasul se ia de pe aburi, spuma se bate inca de citeva ori, apoi se lasa la o parte. Se pregatesc 2-3 tavi unse cu margarina si tapetate cu hirtie. Compozitia se pune intr-un cornet cu sprit crestat la virf. Se rasfring marginile cornetului si se pune compozitia de bezele chiar la baza; se aduna marginile in palma si prin apasare pe cornet se fac rozete pe hirtia din tava. Se coc la cuptor la foc submijlociu, 30-40 min., ca sa se usuce, cu usa cuptorului complet deschisa; dupa 15-20 min., se intoarce tava si se lasa bezelele sa se coaca in continuare, pina se intareste albusul la suprafata.

10.714 vizualizări
1.113 tipăriri
3 trimiteri

 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten

    Înapoi    



Alte reţete
1. Orez a l`imperatrice (Dulciuri > Budinci)
2. Bezele cu cafea (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
3. Bezele cu ciocolată şi alune (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
4. Bezele cu lămâie (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
5. Tort Himalaya (Dulciuri > Torturi)
6. Zuccotto (Dulciuri > Torturi)
7. Spumă din marmeladă de caise (Dulciuri > Spume)
8. Sufleu de caise cu şodou de vanilie (Dulciuri > Creme)
9. Cremă din albuşuri (Dulciuri > Creme)
10. Desert rapid cu căpşuni şi bezele (Dulciuri > Creme)
11. Bezele cu migdale (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)




   
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.