Chiftele de vinete cu sos de roşii - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Ştiri  | Coduri poştale  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Preparate din legume » Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi » Chiftele de vinete cu sos de roşii

Chiftele de vinete cu sos de roşii

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 3 vinete mijlocii, 2 ouă, 2 linguri de făină, sare, piper, 3 linguri ulei.
Pentru sos: 500 g roşii, o ceapă, o linguriţă zahăr, sare.

Mod de preparare: Se coc vinetele, se curăţă şi se aşează pe un fund înclinat să se scurgă. Se toacă şi se incorporează ouăle, sare, piper şi făină, astfel încît să fie compoziţia potrivit de moale. Se ia cu lingura din compoziţie şi se dă drumul chiftelelor în ulei încins, prăjindu-le pe o parte şi pe alta.
Separat, se fierb cîteva roşii, se trec prin sită şi se amestecă cu puţină ceapă prăjită. Se pune sare şi o linguriţă de zahăr. Se lasă să dea în cîteva clocote. Se aşează chiftelele în sosul de roşii şi se lasă să fiarbă foarte încet, ca să nu se sfărîme.
Se servesc calde sau reci.

4.781 vizualizări
1.020 tipăriri
3 trimiteri

 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten

    Înapoi    



Alte reţete
1. Chiftele din carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Ouă tari cu sos grecesc (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Sos de mango (Sosuri > Sosuri condimentate)
4. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
5. Sos tomat (cald) (Sosuri > Sosuri roşii)
6. Sos maioneză verde (Sosuri > Sosuri cu legume)
7. Sos alb (Bechamel) (Sosuri > Sosuri albe)
8. Sos românesc (Sosuri > Sosuri cu legume)
9. Sos de muştar (Sosuri > Sosuri condimentate)
10. Sos de vin pentru peşte rasol (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
11. Sos de hrean (Sosuri > Sosuri condimentate)
12. Sos maioneză (I) (Sosuri > Sosuri reci)
13. Supă de coacăze roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Pere cu costiţă şi sos vinegretă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Supă rece de roşii cu busuioc (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Supă ţărănească cu roşii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Supă cremă de roşii şi praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Penne cu sos de dovlecei şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Supă de dovlecei şi roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Terină cu piure şi sos tomat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
21. Vinete gratinate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Tartă cu dovlecei şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Sos Robert (Sosuri > Sosuri condimentate)
24. Supă de suc de roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Supă de roşii cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Supă de roşii cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Supă de roşii cu găluşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Supă de roşii cu zarzavaturi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Supă de roşii cu ardei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Supă de roşii cu fidea (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.