Gulaş cu gutui - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Ştiri  | Coduri poştale  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Preparate din legume » Mâncăruri cu carne » Gulaş cu gutui

Gulaş cu gutui

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 125 g ceapa, 2 linguri unt topit, 750 g carne de vitel (vita sau pui), 1/2 legatura cimbru proaspat (sau 2 lingurite cimbru uscat), 3 foi de dafin, 4 boabe de ienupar, sare, piper macinat, 1/2 l vin rosu sec, 400 ml zeama concentrata de carne (Knorr+apa), 2 gutui, 2 morcovi, 2 linguri amidon (zeamil).

Mod de preparare: Se curata ceapa si se taie marunt. Se incinge untul intr-o cratita si se prajeste carnea taiata bucati potrivite. Se adauga ceapa, se caleste si ea cateva minute si apoi foile de dafin, boabele de ienupar si frunzulitele de cimbru. Se sareaza, se pipereaza, se acopera cu vinul si zeama de carne si se lasa sa fiarba incet, cu capac, aproximativ o ora.
• Se sterg bine gutuile cu un servet uscat, se taie mai intai in 4, se inlatura partea lemnoasa si semintele si pe urma se mai taie o data in bucati. Morcovii curatati se taie felii si se incorporeaza in gulas impreuna cu gutuile. Dupa 30-40 de minute de fiert, se leaga sosul cu amidonul diluat cu putina apa rece. Se mai gusta o data gulasul de sare si piper si se serveste fierbinte, cu cartofi fierti sau galuste de faina.

5.056 vizualizări
955 tipăriri
13 trimiteri

 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten

    Înapoi    



Alte reţete
1. Gulaş rapid (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Gulaş de carne cu cartofi şi chimen (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Gutui cu zahăr ars (Dulciuri > Salate de fructe)
4. Pulpă de miel cu gutui (Mâncăruri > Fripturi)
5. Prăjitură cu gutui (Dulciuri > Prăjituri)
6. Semilune cu migdale şi peltea de gutui (Dulciuri > Prăjituri)
7. Tort cu gutui (Dulciuri > Torturi)
8. Mâncare de gutui cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Gutui coapte (I) (Dulciuri > Salate de fructe)
10. Supă de gutui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Gutui cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Raţă sălbatică cu gutui (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
13. Cremă de gutui (Dulciuri > Creme)
14. Pistil de gutui (Dulciuri > Prăjituri)
15. Gulaş unguresc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Gulaş cu polonezi sau crenvuşti şi varză acră (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Gulaş de porc cu dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Mâncare de gutui (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Dulceaţă de gutui (II) (Conserve de fructe > Dulceaţă)
20. Tartă cu gutui (Dulciuri > Prăjituri)
21. Gulaş de inimă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
22. Gulaş de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Gulaş (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Gulaş cu găluşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Tajina marocană cu gutui caramelizate (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Gulaş de mînzat cu găluşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Gulaş din inimă sau uger de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
28. Lichior de gutui (Băuturi > Lichioruri)
29. Compot de gutui (Conserve de fructe > Compoturi)
30. Pastă de gutui (Conserve de fructe > Dulceaţă)




   
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.