Dulceaţă de gutui (II) - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Ştiri  | Coduri poştale  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Preparate din organe » Dulceaţă » Dulceaţă de gutui (II)

Dulceaţă de gutui (II)

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: O farfurie adâncă plină cu gutui rase, 3 pahare apă, 1 kg zahăr, 1 linguriţă suc de lămâie, 1/2 baton vanilie, 1 linguriţă scorţişoară (opţional).

Mod de preparare: Se aleg gutui bine coapte, mari, frumoase. Se spală, se curăţă de coajă şi de căsuţa cu sâmburi şi se dau pe răzătoarea mare. Se pun zahărul şi apa într-o cratiţă emailată, la început pe foc mic, apoi se măreşte focul. Se lasă pe foc până se dizolvă zahărul şi se leagă siropul. Când siropul s-a legat, se ia cratiţa de pe foc, se adaugă gutuile şi se lasă cca 10 minute, după care se pune cratiţa pe foc iute. Când dulceaţa este aproape gata, se adaugă sucul de lămâie, batonul de vanilie tăiat mărunt şi, opţional, scorţişoara. Se mai lasă pe foc până s-a legat dulceaţa. Se pune într-un castron curat, se acoperă cu un tifon umed şi se lasă până a doua zi. Se toarnă apoi în borcane curate, se acoperă cu celofan şi se leagă.
Atenţie: odată tăiate, gutuile oxidează rapid şi, dacă nu le folosiţi imediat, trebuie păstrate în apă acidulată (cu zeamă de lămâie) pentru a preveni înnegrirea lor.

27.859 vizualizări
1.775 tipăriri
17 trimiteri

 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten

    Înapoi    



Alte reţete
1. Peşte la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Supă la minut (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Muşchi de vacă la cuptor (II) (Mâncăruri > Fripturi)
4. Supă de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Supă de zarzavat (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Supă cremă de linte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Supă cremă de praz (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Supă cremă de conopidă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Ciorbă de perişoare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Supă de ciuperci (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Supă de gulii (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Supă de mere (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Tort Sacher (II) (Dulciuri > Torturi)
14. Supă de salată verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Supă cremă de ciuperci (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Supă cremă de dovlecei (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Supă cremă de fasole boabe (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Supă cremă de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Supă cremă de cartofi (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Borş de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
21. Borş cu perişoare de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
22. Ciorbă de fasole verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Ciorbă de burtă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Borş de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
25. Ciorbă de carne de porc (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Gazpacho (Supă rece de roşii) (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Supă cremă de ţelină (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Ciorbă de fasole boabe (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Ciorbă de viţel (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Ciorbă de fasole verde şi legume (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.