Spaghete cu sos la cuptor - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Ştiri  | Coduri poştale  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Preparate din legume » Paste, pizza şi găluşte » Spaghete cu sos la cuptor

Spaghete cu sos la cuptor

Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 5

Ingrediente: 250 g spaghete, sare, 500 g carne tocata (porc+vita), 4 linguri ulei de masline, 1 ceapa, 2 catei de usturoi, 1 conserva rosii decojite (480 g), 2 linguri bulion, eventual 5 sardele, 3 linguri capere, 1 ardei iute, piper, unt pentru uns forma, 200 g telemea.

Mod de preparare: Se fierb spaghetele al dente in apa cu sare, se scurg si se toarna peste ele o lingura cu ulei. In uleiul ramas se prajeste putin carnea tocata, dupa care se adauga ceapa si usturoiul taiate marunt si se lasa si ele sa se caleasca cateva minute. Rosiile scurse si taiate bucati se incorporeaza in carne impreuna cu bulionul, sardelele tocate marunt, caperele si ardeiul iute maruntit, se gusta de sare si piper si se mai lasa pe foc, sa fiarba incet, circa 10 minute. Se amesteca spaghetele cu sosul, se toarna intr-o forma unsa (sau in 5 forme mici), se presara peste ele telemeaua rasa si se lasa sa se rumeneasca circa 20 de minute in cuptorul incins la 200 grade C. Se servesc cu salata verde.

9.469 vizualizări
847 tipăriri

 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten

    Înapoi    



Alte reţete
1. Ouă tari cu sos grecesc (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
4. Ficat la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
5. Cotlete milaneze (Mâncăruri > Fripturi)
6. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
8. Sos de mango (Sosuri > Sosuri condimentate)
9. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
10. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
11. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
12. Sos tomat (cald) (Sosuri > Sosuri roşii)
13. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
14. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
15. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
16. Sos maioneză verde (Sosuri > Sosuri cu legume)
17. Caşcaval la capac (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
18. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
19. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
20. Jumări cu slănină afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Sos alb (Bechamel) (Sosuri > Sosuri albe)
22. Sos românesc (Sosuri > Sosuri cu legume)
23. Sos de muştar (Sosuri > Sosuri condimentate)
24. Sos de vin pentru peşte rasol (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
25. Sos de hrean (Sosuri > Sosuri condimentate)
26. Sos maioneză (I) (Sosuri > Sosuri reci)
27. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
28. Salată de icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
29. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
30. Sufleu de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.