Biscuit de Savoie - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Ştiri  | Coduri poştale  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Preparate cu carne » Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri » Biscuit de Savoie

Biscuit de Savoie

Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: medie

Porţii: 6

Ingrediente: 6 oua, 170 g zahar pudra, 50 g faina cernuta, 50 g amidon, 20 g unt, 1 lamaie, sare.

Mod de preparare: Spalati lamaia cu peria, stergeti-o si radeti coaja. Spargeti ouale, separati albusurile de galbenusuri si bateti albusurile spuma cu un varf de cutit de sare. Puneti intr-un castron galbenusurile impreuna cu 150 g zahar si bateti-le bine cu telul, pana ce devin spumoase. Adaugati faina, amidonul si coaja rasa de lamaie si amestecati. Incingeti cuptorul la 180 grade C.
Ungeti cu unt o forma rotunda cu peretii detasabili (diametrul: 26 cm) si presarati in ea zaharul ramas.
Incorporati in aluatul preparat anterior 2 linguri de spuma de albusuri si amestecati energic. Turnati aluatul peste restul de spuma de albus si amestecati usor, de jos in sus, cu o spatula. Rasturnati aluatul in forma unsa si dati-l 50 de minute la cuptor. Dupa ce s-a copt, rasturnati biscuitul pe un grilaj.
Ca sa fie consistent, dar usor, aluatul si spuma de albus trebuie amestecate cu multa grija. Cand il turnati in forma, aluatul trebuie sa curga "snur".

8.787 vizualizări
1.042 tipăriri
11 trimiteri

 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten

    Înapoi    



Alte reţete
1. Prăjitură cu biscuiţi şi două creme (Dulciuri > Prăjituri)
2. Cremă de brânză de vacă cu biscuiţi (Dulciuri > Creme)
3. Spumă de căpşuni cu biscuiţi (Dulciuri > Spume)
4. Biscuiţi cu struguri (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
5. Biscuiţi fragezi cu cocos (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
6. Prăjitură din fructe cu cremă şi biscuiţi (Dulciuri > Prăjituri)
7. Zaletti (biscuiţi veneţieni) (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
8. Biscuiţi cu gorgonzola (Aperitive > Aperitive cu brânză)
9. Biscuiţi cu cremă de ness (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
10. Biscuiţi cu ciocolată şi bostan (Dulciuri > Prăjituri)
11. Tort de biscuiţi cu cacao (Dulciuri > Torturi)
12. Salam de biscuiţi cu cafea (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
13. Tort de biscuiţi (II) (Dulciuri > Torturi)
14. Tort de biscuiţi cu cafea (Dulciuri > Torturi)
15. Tort de biscuiţi cu cacao şi cafea (Dulciuri > Torturi)
16. Tort de biscuiţi cu cacao şi rom (Dulciuri > Torturi)
17. Tort de biscuiţi cu frişcă (Dulciuri > Torturi)
18. Tort cu biscuiţi şi cu nuci (Dulciuri > Torturi)
19. Tort de biscuiţi (I) (Dulciuri > Torturi)
20. Tort biscuit (Dulciuri > Torturi)
21. Tort de biscuiţi şi nuci (Dulciuri > Torturi)
22. Tort de biscuiţi cu şerbet (Dulciuri > Torturi)
23. Salam de biscuiţi (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
24. Biscuiţi cu miere (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
25. Bomboane din biscuiţi cu vişine (Dulciuri > Prăjituri)
26. Tartă cu lămâie şi biscuiţi (Dulciuri > Prăjituri)
27. Biscuiţi cu brânză şi verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
28. Prăjitură cu prune şi biscuiţi (Dulciuri > Prăjituri)




   
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.