Dovlecei umpluţi cu ciuperci - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Ştiri  | Coduri poştale  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Preparate din legume » Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi » Dovlecei umpluţi cu ciuperci

Dovlecei umpluţi cu ciuperci

Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 3-4 dovlecei, 200 g ciuperci, 2 cepe, 1 ceaşcă orez, ulei, pătrunjel, mărar, 150 g smîntînă, sare, condiment tip Delikat.

Mod de preparare: Curăţaţi dovleceii de coajă, îi tîiaţi în jumătate pe lung şi le scoateţi miezul. Presăraţi cu puţină sare jumătăţile de dovlecei şi le lăsaţi deoparte pentru 15 minute. Spălaţi apoi orezul şi-l puneţi la fiert cu 3 ceşti de apă şi o linguriţă de condimente. Curăţaţi ceapa şi ciupercile, le tăiaţi mărunt şi le puneţi să se călească în ulei incins. După ce s-au aurit, le amestecaţi cu orezul fiert şi cu verdeaţa tocată. Umpleţi apoi jumătăţile de dovlecei cu această compoziţie şi le aşezaţi într-o tavă cu pereţii mai înalţi sau o cratiţă. Faceţi apoi o supă dintr-o cană de apă şi o linguriţă de condiment şi o turnaţi peste dovlecei, apoi îi daţi la cuptor pentru 30 de minute. Cînd sînt gata, îi serviţi cu smîntînă.
Puteţi să adăugaţi şi miezul dovleceilor rămas în compoziţia cu orez, dar căliţi-l înainte împreună cu ciupercile şi ceapa.

2.497 vizualizări
681 tipăriri
12 trimiteri

 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten

    Înapoi    



Alte reţete
1. Dovlecei cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Tartine cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
3. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
4. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
5. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
6. Ciuperci cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
7. Ciuperci cu mărar (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
8. Jumări cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Ciuperci cu ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Salată cu carne de vită şi ciuperci (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
12. Rulouri cu pui şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Sufleu de pui cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Supă de vară cu dovlecei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Supă cremă de dovlecei (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Penne cu sos de dovlecei şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Supă de dovlecei (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Supă de dovlecei cu griş (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Supă de dovlecei şi roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Supă de ciuperci (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Supă de ciuperci (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Supă de ciuperci cu lapte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Supă de ciuperci cu verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Supă de ciuperci cu zarzavaturi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Supă de ciuperci cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Supă de legume cu ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Ciuperci cu mazăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Tartă cu dovlecei şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Supă cremă de dovlecei (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Supă cremă de ciuperci (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.