Surimi cu sos de mango - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Ştiri  | Coduri poştale  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Aperitive » Aperitive cu peşte » Surimi cu sos de mango

Surimi cu sos de mango

Timp de preparare: 15 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 200 g surimi, 2-3 fructe de mango sau 1/2 cutie compot de mango, 1 lingură sos de soia, 1 linguriţă rasă de zeamil (amidon de porumb), 1-2 cuişoare, 1 lingură oţet, cîteva fire de coriandru, 1 lingură ulei de măsline, 1/2 linguriţă rasă de ceapă tocată foarte mărunt, 2 linguri zahăr.

Mod de preparare: Dacă frunctele de mango sînt proaspete, le decojim după ce le oparim cateva secunde. Îndepărtam sîmburele, apoi le tăiem în cuburi cu marginile rotunjite. Ceea ce rezultă dupa fasonarea cuburilor de mango se fierbe bine împreună cu 200 ml apă şi 2 linguri de zahăr pînă ce siropul scade la jumătate. Introducem cuburile de mango în siropul fierbinte şi le lăsăm cîteva minute, fără a le mai fierbe. Dacă fructele sînt mai moi, atunci acestea vor trebui să stea doar cîteva secunde pentru a nu se înmuia. Scoatem cuburile de mango şi le dăm la frigider.
Desfacem zeamilul în puţină apă, apoi îl turnăm peste siropul de mango şi îl fierbem cîteva secunde. Lăsăm să se răcească puţin, apoi adăugăm pe rînd toate ingredientele.
Dacă folosim o conservă de compot de mango, atunci vom întrebuinţa siropul din compot exact ca atunci cînd folosim fructe proaspete, fără însă a mai adăuga zahăr.
Batoanele de surimi se trec prin apă clocotită cîteva secunde. Se aranjează pe un platou, apoi se toarnă sosul călduţ peste surimi.
Se lasă la rece cîteva minute înainte de a fi servit.

1.912 vizualizări
635 tipăriri

 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten

    Înapoi    



Alte reţete
1. Ouă tari cu sos grecesc (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Sos de mango (Sosuri > Sosuri condimentate)
3. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
4. Sos tomat (cald) (Sosuri > Sosuri roşii)
5. Sos maioneză verde (Sosuri > Sosuri cu legume)
6. Sos alb (Bechamel) (Sosuri > Sosuri albe)
7. Sos românesc (Sosuri > Sosuri cu legume)
8. Sos de muştar (Sosuri > Sosuri condimentate)
9. Sos de vin pentru peşte rasol (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
10. Sos de hrean (Sosuri > Sosuri condimentate)
11. Sos maioneză (I) (Sosuri > Sosuri reci)
12. Pere cu costiţă şi sos vinegretă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Penne cu sos de dovlecei şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Cocteil de mango şi piersici (Băuturi > Cocteiluri nealcoolizate)
15. Terină cu piure şi sos tomat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
16. Sos Robert (Sosuri > Sosuri condimentate)
17. Sos pentru vînat (Sosuri > Sosuri albe)
18. Pla Priaw Wan (Peşte prăjit cu sos dulce-acrişor) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Sos de ardei iuţi calabrez (Sosuri > Sosuri condimentate)
20. Sos de roşii cu ciuperci (Sosuri > Sosuri roşii)
21. Somon file cu ciuperci şi sos de rodii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Salată de cartofi cu sos de smântână (Salate > Salate de legume)
23. Salată de cartofi cu sos de muştar (I) (Salate > Salate de legume)
24. Salată de ciuperci cu sos de lămâie (Salate > Salate de legume)
25. Salată de primăvară cu sos condimentat (Salate > Salate de legume)
26. Salată combinată cu sos de brânză (Salate > Salate de legume)
27. Chifteluţe la cuptor cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
28. Salată de peşte cu sos de muştar (Salate > Salate cu peşte)
29. Salată cu sos de brânză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
30. Desert din mere cu sos de ouă (Dulciuri > Salate de fructe)




   
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.