Lămîi umplute cu sardele şi mărar verde - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Ştiri  | Coduri poştale  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Aperitive » Aperitive cu peşte » Lămîi umplute cu sardele şi mărar verde

Lămîi umplute cu sardele şi mărar verde

Timp de preparare: 15 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 lămîi coapte, 1 cutie sardele în ulei, 1 bulb de fenicul (sau ţelină), 4 fire mărar verde, piper măcinat.

Mod de preparare: Curăţaţi bulbul de fenicul (ţelina) şi tăiaţi-l mai întîi lamele şi pe urmă cubuleţe. Tăiaţi lămîile la bază, ca să stea în picioare, decupaţi-le la capătul celălalt căpăcelul şi scobiţi-le miezul, avînd grijă să nu împungeţi coaja.
Scurgeţi sardelele, zvîntaţi-le pe hîrtie absorbantă, tăiaţi-le în două pe lung şi îndepărtaţi şira spinării. Puneţi-le într-un castron împreună cu cubuleţele de fenicul şi cu mărarul tocat mărunt, adăugaţi piper şi puţină zeamă de lămîie şi amestecaţi uşor cu furculiţa pînă ce compoziţia devine omogenă.
Umpleţi cu ea lămîile, puneţi la loc căpăcelele şi ţineţi-le la rece pînă cînd le serviţi.

1.940 vizualizări
616 tipăriri

 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten

    Înapoi    



Alte reţete
1. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
5. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
8. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
9. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
10. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
11. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
12. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
14. Curmale umplute (Dulciuri > Salate de fructe)
15. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
16. Sos maioneză verde (Sosuri > Sosuri cu legume)
17. Ciuperci cu mărar (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
18. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
19. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
20. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
24. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
26. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
27. Choux-uri umplute cu icre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
28. Salată de icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
29. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
30. Sufleu de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.