Pişcoturi cu sos de vanilie - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Ştiri  | Coduri poştale  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Preparate cu carne » Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri » Pişcoturi cu sos de vanilie

Pişcoturi cu sos de vanilie

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 300 g pişcoturi pentru şampanie, 250 ml frişcă, 1 păstaie de vanilie, 1 gălbenuş, 125 g zahăr tos, topping de căpşuni, 250 g afine, 50 g migdale, gem de căpşuni.

Mod de preparare: Păstaia de vanilie se taie în jumătate şi se rade conţinutul cu ajutorul unui cuţit. Frişca se pune la foc într-o oală împreună cu miezul de vanilie.
Cînd a început să fiarbă, se ia jumătate din frişcă şi se toarnă peste gălbenuşul aflat într-un castron. Se bate cu un tel şi se varsă totul înapoi in oală.
Se amestecă încontinuu ca să nu se coaguleze gălbenuşul. Se mai fierbe timp de două-trei minute, se adaugă zahărul tos şi se lasă deoparte să se dizolve.
Sosul obţinut se toarnă într-un vas de porţelan şi se pune să se răcească.
Se introduce apoi în frigider şi se lasă cel puţin 30 de minute.
Se toarnă sos în farfurii, se aşează pişcoturile, se pune puţin gem de căpşuni şi se decorează cu topping, migdale şi afine.
Păstaia de vanilie poate fi înlocuită cu zahăr vanilinat sau esenţă de vanilie.

4.176 vizualizări
1.006 tipăriri

 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten

    Înapoi    



Alte reţete
1. Ouă tari cu sos grecesc (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Sos de mango (Sosuri > Sosuri condimentate)
3. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
4. Sos tomat (cald) (Sosuri > Sosuri roşii)
5. Sos maioneză verde (Sosuri > Sosuri cu legume)
6. Sos alb (Bechamel) (Sosuri > Sosuri albe)
7. Sos românesc (Sosuri > Sosuri cu legume)
8. Sos de muştar (Sosuri > Sosuri condimentate)
9. Sos de vin pentru peşte rasol (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
10. Sos de hrean (Sosuri > Sosuri condimentate)
11. Sos maioneză (I) (Sosuri > Sosuri reci)
12. Pere cu costiţă şi sos vinegretă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Penne cu sos de dovlecei şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Prăjitură cu foi de pricomigdale şi cremă de vanilie (Dulciuri > Prăjituri)
15. Terină cu piure şi sos tomat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
16. Sos Robert (Sosuri > Sosuri condimentate)
17. Sos pentru vînat (Sosuri > Sosuri albe)
18. Pla Priaw Wan (Peşte prăjit cu sos dulce-acrişor) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Sos de ardei iuţi calabrez (Sosuri > Sosuri condimentate)
20. Sos de roşii cu ciuperci (Sosuri > Sosuri roşii)
21. Somon file cu ciuperci şi sos de rodii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Salată de cartofi cu sos de smântână (Salate > Salate de legume)
23. Salată de cartofi cu sos de muştar (I) (Salate > Salate de legume)
24. Salată de ciuperci cu sos de lămâie (Salate > Salate de legume)
25. Salată de primăvară cu sos condimentat (Salate > Salate de legume)
26. Salată combinată cu sos de brânză (Salate > Salate de legume)
27. Chifteluţe la cuptor cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
28. Salată de peşte cu sos de muştar (Salate > Salate cu peşte)
29. Salată cu sos de brânză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
30. Desert din mere cu sos de ouă (Dulciuri > Salate de fructe)




   
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.