Cremă de zahăr ars pentru foi - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Ştiri  | Coduri poştale  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Preparate cu carne » Creme » Cremă de zahăr ars pentru foi

Cremă de zahăr ars pentru foi

Ingrediente: 200 g zahar, 200 g unt, 50 g faina, 250 ml lapte, un pachetel cu zahar vanilat, 15 ml rom.

Mod de preparare: 100 g zahar se caramelizeaza intr-o craticioara de 1/2 l.Cind se formeaza putina spuma deasupra, se trage cratita de pe foc, lasind-o sa se raceasca 3-4 minute.Apoi se adauga tot untul care se lasa sa se topeasca si 100 ml lapte.Se fierb la foc mic, ca sa se topeasca caramelul.Intre timp, intr-o olita, se amesteca faina cu restul de lapte, adaugat cite putin si frecind compozitia cu dosul lingurii, pe marginea olitei ca sa nu ramina cocoloase.Cind s-a omogenizat untul cu zaharul ars,\ si a dat in clocot, se adauga laptele cu faina in suvoi continuu amestecind incontinuu pina cind se ingroasa; se obtine o crema moale si neteda.Cind se ia de pe foc, se pune vanilia si o lingura cu rom si se intinde, dupa ce s-a racit, intre foile coapte.Crema se intareste, cind se raceste si daca este moale, fragezeste mai bine foile.

9.462 vizualizări
845 tipăriri

 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten

    Înapoi    



Alte reţete
1. Sos de vin pentru peşte rasol (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
2. Cremă de heringi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
3. Supă cremă de pui şi lămâie cu spaghete (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
4. Supă cremă de raci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
5. Supă cremă de linte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Supă cremă de orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Supă cremă de praz (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Supă cremă de conopidă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Supă cremă de conopidă cu verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Supă cremă de dovlecei (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Supă cremă de spanac (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Supă cremă Parmentier (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Supă cremă de legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Supă cremă de legume cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Supă cremă de ţelină (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Supă cremă de roşii şi praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Prăjitură cu foi de pricomigdale şi cremă de vanilie (Dulciuri > Prăjituri)
18. Mini-eclere cu cremă (Dulciuri > Prăjituri)
19. Supă cremă de morcovi cu napi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Supă cremă de cartofi cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Romburi pentru supă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Sos pentru vînat (Sosuri > Sosuri albe)
23. Supă cremă de dovleac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Supă cremă de dovlecei (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Supă cremă de ardei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Supă cremă de carote (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Supă cremă de cartofi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Supă cremă de cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Supă cremă de cartofi cu crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Supă cremă de cartofi cu praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.