Alivancă (IV) - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Ştiri  | Coduri poştale  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Aperitive » Aperitive cu brânză » Alivancă (IV)

Alivancă (IV)

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1/2 kg brinza de vaca, 3-4 oua, 1 pahar lapte, 2 linguri faina, 1 lingura malai, 1 pahar smintina, 3 linguri unt, sare.

Mod de preparare: Brinza data prin sita sau bine sfarimata cu furculita se amesteca cu faina, malaiul, sarea si ouale puse unul cite unul, iar la urma laptele. Aceasta compozitie se toarna intr-o tava bine unsa si presarata cu faina. Se coace la foc potrivit. Se taie in bucati patrate. In farfuria in care se serveste se toarna smintina, apoi se asaza bucatile de alivenci, date prin unt incalzit. Deasupra se toarna din nou smintina, amestecata cu o lingurita de faina. Se mai da la cuptor 1 ora sa se rumeneasca.

5.565 vizualizări
1.060 tipăriri

 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten

    Înapoi    



Alte reţete
1. Piftie de porc (răcitură) (IV) (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Ciorbă de perişoare (IV) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Ciuperci marinate (IV) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
4. Drob de miel (IV) (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Alivancă (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Alivancă (III) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Alivancă (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
8. Caltaboş (IV) (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Salată de crudităţi (IV) (Salate > Salate de legume)
10. Gazpacho (Supă rece de roşii) (IV) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.