Sos de măcriş - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Ştiri  | Coduri poştale  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Preparate din ouă » Sosuri cu legume » Sos de măcriş

Sos de măcriş

Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 750 g macris, 50 g unt sau 2 linguri de ulei, 2 linguri de faina, 100 ml smantana, sare, zahar.

Mod de preparare: Macrisul curatat, spalat si scurs se pune la foc in ulei incins, se sareaza si se lasa sa se inabuse sub capac, pana scade toata zeama.
Se presara faina si se stinge cu lapte, pana capata consistenta unui sos gros. Se indulceste cu putin zahar.
Se adauga smantana si se mai da un clocot.
Se serveste cu cartofi fierti sau fripti.

5.796 vizualizări
973 tipăriri
3 trimiteri

 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten

    Înapoi    



Alte reţete
1. Chiftele din carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Ouă tari cu sos grecesc (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Sos de mango (Sosuri > Sosuri condimentate)
4. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
5. Sos tomat (cald) (Sosuri > Sosuri roşii)
6. Sos maioneză verde (Sosuri > Sosuri cu legume)
7. Sos alb (Bechamel) (Sosuri > Sosuri albe)
8. Sos românesc (Sosuri > Sosuri cu legume)
9. Sos de muştar (Sosuri > Sosuri condimentate)
10. Sos de vin pentru peşte rasol (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
11. Sos de hrean (Sosuri > Sosuri condimentate)
12. Sos maioneză (I) (Sosuri > Sosuri reci)
13. Pere cu costiţă şi sos vinegretă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Supă de ştevie sau de măcriş cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
15. Penne cu sos de dovlecei şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Supă de măcriş cu cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Terină cu piure şi sos tomat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
18. Sos Robert (Sosuri > Sosuri condimentate)
19. Sos pentru vînat (Sosuri > Sosuri albe)
20. Supă cu spanac şi măcriş (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Pla Priaw Wan (Peşte prăjit cu sos dulce-acrişor) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Sos de ardei iuţi calabrez (Sosuri > Sosuri condimentate)
23. Sos de roşii cu ciuperci (Sosuri > Sosuri roşii)
24. Somon file cu ciuperci şi sos de rodii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Ciorbă de măcriş (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Salată de cartofi cu sos de smântână (Salate > Salate de legume)
27. Salată de cartofi cu sos de muştar (I) (Salate > Salate de legume)
28. Salată de ciuperci cu sos de lămâie (Salate > Salate de legume)
29. Salată de primăvară cu sos condimentat (Salate > Salate de legume)
30. Salată combinată cu sos de brânză (Salate > Salate de legume)




   
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.