Calamar pane - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Ştiri  | Coduri poştale  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Preparate din legume » Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare » Calamar pane

Calamar pane

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g calamar, 1 litru lapte, 100 g pesmet alb, 2-3 oua, 300 ml ulei de floarea-soarelui, 100 g faina, sare, piper.

Mod de preparare: Calamarul se spala bine si se curata jupuind pielea.
Se opareste corpul in lapte, cat sa fie acoperit, nu mai mult de 5-6 minute. Se lasa sa se raceasca in laptele in care a fiert.
Se taie felii nu foarte groase, se scurg bine. Se bat ouale bine, adaugandu-se sare si piper dupa gust.
Se trec feliile de calamar de doua ori succesiv prin oul batut, faina si pesmet. Se prajesc bine pe ambele parti.
Se obtine calamar pane si serveste cald cu felii de lamaie si cartofi natur.
Se pot prajii langa si niste rondele de ceapa, date prin materialul ramas si puse printre feliile de calamar.

20.303 vizualizări
1.518 tipăriri
24 trimiteri

 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten

    Înapoi    



Alte reţete
1. Caşcaval pane (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Dovlecei pane (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Creier pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
4. Supă de sepie sau calamar (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
5. Calamar cu sos verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Calamar cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Pane de piept de pui (Mâncăruri > Fripturi)
8. Ficat pane cu sote de mazăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
9. Piept de pui pane cu pere (Mâncăruri > Fripturi)
10. Piept de curcan pane (Mâncăruri > Fripturi)
11. Sos de ciocolată pentru panettone (Sosuri > Sosuri pentru dulciuri)
12. Caşcaval pane în făină şi pesmet (Aperitive > Aperitive cu brânză)
13. Peşte pane în ou şi hrean (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Şniţel pane cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
15. Grătare de porc pane cu parmezan (Mâncăruri > Fripturi)
16. Copane de pui pane (Mâncăruri > Fripturi)
17. Cotlet pane şi natur (Mâncăruri > Fripturi)
18. Vinete pane cu sos tzatziki (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Peşte pane cu piure de cartofi şi ţelină (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Telemea pane cu garnitură de ceapă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
21. Dovlecei pane (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Budincă de dovlecei pane (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Calamar umplut (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Pui pane (Mâncăruri > Fripturi)
25. Pulpe de pui pane (Mâncăruri > Fripturi)
26. Miel pane (I) (Mâncăruri > Fripturi)
27. Ficat pane (Mâncăruri > Fripturi)
28. Miel pane cu lapte şi pesmet (Mâncăruri > Fripturi)
29. Cotlete de miel pane (Mâncăruri > Fripturi)
30. Ciuperci pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.