Ciorbă de burtă din Bucovina - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Ştiri  | Coduri poştale  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Sosuri » Ciorbe » Ciorbă de burtă din Bucovina

Ciorbă de burtă din Bucovina

Timp de preparare: 5 h

Complexitate: medie

Ingrediente: Burta de vacuta, o ceapa, un ardei, un morcov, telina, soua foi de dafin, doua galbenusuri, smantana, iaurt, otet si mujdei usturoi, un ciolan de vita (optional).

Mod de preparare: Se curata burta bine si se pune la fiert cu legumele taiate in patru si ceapa la fel dupa ce s-a fiert burta, se scot legumele si burta. Burta se taie fidelute dupa care se paseza legumele prin sita deasupra la apa in care a fiert burta, dupa care se pune burta taiata in oala, acum se face (amesteca) smantana 250 g, iaurt 250 g, cu doua galbenusuri de ou, in timpul acesta mai dam pe razatoare doi morcovi cruzi si calim in ulei bine si amestecam cu smintina si iaurtul. Dupa ce s-a mai racit ciorba, dregem cu aceasta smantana cu otet si mujdei de usturoi dupa gustul fiecaruia.
Se serveste cu ardel iute.

11.738 vizualizări
1.221 tipăriri
4 trimiteri

 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten

    Înapoi    



Alte reţete
1. Chiftele din carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Aperitiv din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Aperitiv din brânză de burduf (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Tartine cu pastă din ouă fierte tari (Aperitive > Sandviciuri)
5. Cruşon din pepene galben (Băuturi > Băuturi cu vin)
6. Ketchup din grepfruit (Sosuri > Sosuri roşii)
7. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
8. Ciorbă de icre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Ciorbă de burtă fără burtă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Sărmăluţe din foetaj (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Tocăniţă din aripioare de pui cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Ruladă din carne de porc (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Ruladă din friptură (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Rulouri din şuncă şi cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Şniţele din curcan (Mâncăruri > Fripturi)
16. Rulouri din costiţă afumată cu ficăţei de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Ciorbă ardelenească (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Ciorbă ardelenească de fasole (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Ciorbă de găină în oala sub presiune (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Ciorbă de perişoare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Ciorbă de viţel cu fidea (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Rasol milanez din carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Ciorbă de primăvară (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Ciorbă de legume cu paste făinoase sau orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Ciorbă de cartofi dreasă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Ciorbă de crenvurşti cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Ciorbă de perişoare a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Ciorbă de burtă (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Ciorbă de varză acră dreasă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Ciorbă de peşte dreasă ca la Sulina (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.