Marmeladă de caise - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Ştiri  | Coduri poştale  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Preparate din organe » Marmelade » Marmeladă de caise

Marmeladă de caise

Ingrediente: 10 kg caise, 5 kg zahar.

Mod de preparare: Caisele bine coapte se curata de coaja si de simburi, neoparite (numai cu cutitul inoxidabil), pentru a obtine o marmelada fina, in culoare naturala. Caisele se pot lasa si necuratate de coaja, insa la fiert li se va inchide mult culoarea. Dupa ce s-au curatat, se cintaresc. Din 10 kg curatate de simburi, vor ramine 8 kg, iar curatate si de coaja, 7 kg. Daca se doreste sa se obtina si lichior si sa fiarba mai repede marmelada cu suc mai putin, caisele curatate se pun intr-un lighean de plastic sau emailat, si se presara cu 100 g zahar pentru fiecare kg curatat; se amesteca cu o lingurita usor. Se lasa rece pina a doua zi, ca zaharul prin topire sa extraga o parte din suc, pentru a nu necesita 2-3 ore in plus la fiert, pina cind scade. Se pun, apoi, caisele intr-o strecuratoare cu gauri mari, ca sa se scurga bine zeama. Se cintareste bine zeama si se scade din cantitatea de caise. Din 7 kg caise curatate, se vor obtine circa 2 l suc, pulpa ramasa va fi de 5 kg. Pulpa se trece prin masina de tocat sau prin alt preparat de obtinut piure de fructe, ca sa fiarba mai repede. Se pune intr-o cratita sau lighean smaltuit cu un volum de doua ori mai mare decit cantitatea fructelor, amestecind din cind in cind. Dupa circa o ora, cind incepe sa fiarba in clocote, se pune zaharul, amestecind bine pina cind se topeste si, dupa circa o ora, cind incepe sa dea din nou in clocot, se fierbe inca 30 minute. Lichidul se leaga cu zaharul ca siropul din dulceata; daca se pune o picatura pe marginea farfuriei, aceasta ramine rotunda ca o margea, nu curge. Se ia de pe foc lasind-o sa se raceasca pina a doua zi. Borcanele se leaga cu celofan apoi se duc in camara. Dupa 2-3 saptamini, marmelada pregatita dupa acest procedeu pastreaza culoarea naturala, gustul si aroma specifice caiselor.

6.892 vizualizări
1.058 tipăriri
4 trimiteri

 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten

    Înapoi    



Alte reţete
1. Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Caise cu frişcă şi rom (Dulciuri > Salate de fructe)
3. Clafoutis cu caise (Dulciuri > Prăjituri)
4. Corn cu gem de caise (Dulciuri > Prăjituri)
5. Tarte cu gem de caise (Dulciuri > Prăjituri)
6. Romburi cu caise şi ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
7. Îngheţată de caise cu suc de lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
8. Îngheţată cu caise (Dulciuri > Îngheţate)
9. Îngheţată de caise (Dulciuri > Îngheţate)
10. Terină cu caise şi piersici (Dulciuri > Prăjituri)
11. Prăjitură cu caise (Dulciuri > Prăjituri)
12. Sufleu de caise (Dulciuri > Creme)
13. Tartă fină cu rozmarin şi caise (Dulciuri > Prăjituri)
14. Tort cu caise (Dulciuri > Torturi)
15. Tort de morcovi cu caise (Dulciuri > Torturi)
16. Tort de mere, pere, caise (Dulciuri > Torturi)
17. Clătite cu marmeladă sau dulceaţă (Dulciuri > Clătite)
18. Compot din piersici, caise, pere (Conserve de fructe > Compoturi)
19. Spumă de caise (Dulciuri > Spume)
20. Spumă din marmeladă de caise (Dulciuri > Spume)
21. Sufleu de caise cu şodou de vanilie (Dulciuri > Creme)
22. Cremă cu suc de vişine, cireşe, zmeură, frăguţe, caise, ananas (Dulciuri > Creme)
23. Dulceaţă de caise sau prune verzi (Conserve de fructe > Dulceaţă)
24. Salată de caise cu vin alb (Dulciuri > Salate de fructe)
25. Salată de caise cu albuş (Dulciuri > Salate de fructe)
26. Dulceaţă de caise (Conserve de fructe > Dulceaţă)
27. Dulceaţă de caise coapte (Conserve de fructe > Dulceaţă)
28. Caise cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Cremă de unt cu marmeladă (Dulciuri > Creme)
30. Clătite la cuptor cu gem de caise (Dulciuri > Clătite)




   
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.