Clafoutis cu caise - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Ştiri  | Coduri poştale  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Preparate cu carne » Prăjituri » Clafoutis cu caise

Clafoutis cu caise

Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 500 g caise fara samburi, 150 g zahar pudra + 20 g pentru forma, 2 oua intregi + 2 galbenusuri, 60 g Maizena, 250 ml lapte, 250 ml frisca nebatuta, 2 varfuri de cutit scortisoara pisata, 50 g fistic (nesarat), 40 g unt + 20 g pentru uns forma.

Mod de preparare: Taiati caisele in patru si prajiti-le 5 minute, la foc iute, in untul topit, impreuna cu 50 g de zahar, amestecand intruna. Incingeti cuptorul la 210°C, ungeti forma cu unt, presarati-o cu cele 20 g de zahar pudra si asezati in ea sferturile de caise. Diluati Maizena cu laptele rece si, separat, bateti ouale intregi si galbenusurile cu zaharul ramas. Adaugati frisca si scortisoara, bateti bine cu telul si incorporati apoi putin cate putin laptele cu Maizena. Turnati aluatul peste caise, dati prajitura la cuptor si lasati-o sa se rumeneasca frumos 30-35 de minute. Dupa ce-o scoateti, presarati peste ea fisticul maruntit si serviti-o fierbinte, calduta sau rece.
Pentru ca aluatul sa nu se lipeasca de peretii formei, ungeti-o cu ulei (daca aluatul este sarat) sau cu unt (daca aluatul e dulce).

4.720 vizualizări
973 tipăriri
11 trimiteri

 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten

    Înapoi    



Alte reţete
1. Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Caise cu frişcă şi rom (Dulciuri > Salate de fructe)
3. Corn cu gem de caise (Dulciuri > Prăjituri)
4. Tarte cu gem de caise (Dulciuri > Prăjituri)
5. Romburi cu caise şi ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
6. Îngheţată de caise cu suc de lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
7. Îngheţată cu caise (Dulciuri > Îngheţate)
8. Îngheţată de caise (Dulciuri > Îngheţate)
9. Clafoutis cu morcovi şi ridichi albe (napi) (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Terină cu caise şi piersici (Dulciuri > Prăjituri)
11. Prăjitură cu caise (Dulciuri > Prăjituri)
12. Sufleu de caise (Dulciuri > Creme)
13. Clafoutis cu piersici (Dulciuri > Prăjituri)
14. Tartă fină cu rozmarin şi caise (Dulciuri > Prăjituri)
15. Tort cu caise (Dulciuri > Torturi)
16. Tort de morcovi cu caise (Dulciuri > Torturi)
17. Tort de mere, pere, caise (Dulciuri > Torturi)
18. Compot din piersici, caise, pere (Conserve de fructe > Compoturi)
19. Spumă de caise (Dulciuri > Spume)
20. Marmeladă de caise (Conserve de fructe > Marmelade)
21. Spumă din marmeladă de caise (Dulciuri > Spume)
22. Sufleu de caise cu şodou de vanilie (Dulciuri > Creme)
23. Cremă cu suc de vişine, cireşe, zmeură, frăguţe, caise, ananas (Dulciuri > Creme)
24. Dulceaţă de caise sau prune verzi (Conserve de fructe > Dulceaţă)
25. Salată de caise cu vin alb (Dulciuri > Salate de fructe)
26. Salată de caise cu albuş (Dulciuri > Salate de fructe)
27. Dulceaţă de caise (Conserve de fructe > Dulceaţă)
28. Dulceaţă de caise coapte (Conserve de fructe > Dulceaţă)
29. Caise cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Clafoutis sărat cu două feluri de brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)




   
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.