Tarte cu gem de caise - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Ştiri  | Coduri poştale  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Preparate cu carne » Prăjituri » Tarte cu gem de caise

Tarte cu gem de caise

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: medie

Porţii: 6

Ingrediente: 500 g făină, 3 gălbenuşuri fierte, un ou, 250 g unt, 200 g zahăr pudră, 150 ml lapte dulce, zahăr vanilinat, esenţă de rom, 50 g migdale, sare, două linguri de apă, zahăr brun, un borcan cu gem de caise, caise, mentă.

Mod de preparare: Gălbenuşurile fierte se pasează cu o furculiţă şi se pun într-un castron.
Într-un vas mai mare, se amestecă untul cu două pliculeţe cu zahăr vanilinat, zahărul pudră, laptele dulce şi o lingură de esenţă de rom pînă cînd rezultă o cremă omogenă.
Se adaugă migdalele măcinate, un praf de sare, gălbenuşurile pasate şi se amestecă. Făina se cerne şi se toarnă peste cremă. Se frămîntă totul şi cu apa pînă cînd rezultă un aluat moale, nelipicios.
Se introduce în pistolul pentru biscuiţi şi se toarnă o cantitate mai mare de aluat pe tava tapetată cu folie de aluminiu.
Se presează la mijloc cu o lingură sau cu un pahar şi se toarnă gem de caise. Se ung marginile cu ou bătut, se presară zahăr brun şi se introduc în cuptor.
Se coc la foc mediu, 10-15 minute, se scot şi se lasă la răcit.
Se servesc alături de o salată de caise cu mentă tocată şi zahăr vanilinat.

4.786 vizualizări
780 tipăriri

 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten

    Înapoi    



Alte reţete
1. Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Angemacht de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Prăjitură cu gem, nucă şi bezea (Dulciuri > Prăjituri)
4. Caise cu frişcă şi rom (Dulciuri > Salate de fructe)
5. Clafoutis cu caise (Dulciuri > Prăjituri)
6. Tarte cu ciuperci şi ouă de prepeliţă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
7. Tarte colorate (Dulciuri > Prăjituri)
8. Corn cu gem de caise (Dulciuri > Prăjituri)
9. Tarte cu muguri de soia (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Mini-tarte cu banane (Dulciuri > Prăjituri)
11. Romburi cu caise şi ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
12. Tarte Bourdaloue (Dulciuri > Prăjituri)
13. Tartelete cu pere şi nucă (Dulciuri > Prăjituri)
14. Îngheţată de caise cu suc de lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
15. Îngheţată cu caise (Dulciuri > Îngheţate)
16. Îngheţată de caise (Dulciuri > Îngheţate)
17. Terină cu caise şi piersici (Dulciuri > Prăjituri)
18. Prăjitură cu caise (Dulciuri > Prăjituri)
19. Sufleu de caise (Dulciuri > Creme)
20. Tartă fină cu rozmarin şi caise (Dulciuri > Prăjituri)
21. Prăjitură cu gem şi cocos (Dulciuri > Prăjituri)
22. Tort cu caise (Dulciuri > Torturi)
23. Tort de morcovi cu caise (Dulciuri > Torturi)
24. Tort de mere, pere, caise (Dulciuri > Torturi)
25. Angemacht de miel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Angemacht (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Compot din piersici, caise, pere (Conserve de fructe > Compoturi)
28. Spumă de caise (Dulciuri > Spume)
29. Marmeladă de caise (Conserve de fructe > Marmelade)
30. Spumă din marmeladă de caise (Dulciuri > Spume)




   
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.