Peşte cu sos vinegretă - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Ştiri  | Coduri poştale  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Preparate din legume » Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare » Peşte cu sos vinegretă

Peşte cu sos vinegretă

Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 600 g file de peste alb (salau, cod, merluciu), 1 ceapa, 1 legatura patrunjel verde, 1 lingurita boabe de piper, 2 foi de dafin, 80 ml zeama de lamaie, 1 lingurita cu varf de mustar, 80 ml ulei de masline.

Mod de preparare: Se spala pestele si se zvanta. Ceapa curatata se taie rondele, iar patrunjelul spalat si zvantat se alege (frunzele se pun in robot, iar tulpinile se pun deoparte).
Intr-o cratita mai mare se toarna apa (cam pana la 5 cm sub buza) si se pune la fiert, dupa ce s-au adaugat sarea, boabele de piper, rondelele de ceapa, foile de dafin si tulpinile de patrunjel. Cand da in clocot, se introduce pestele si se lasa sa fiarba circa 10 minute la foc mic.
Frunzele de patrunjel, impreuna cu zeama de lamaie, sarea, piperul, mustarul si un varf de cutit de zahar se mixeaza, adaugandu-se si uleiul, putin cate putin. Se scoate pestele din apa si se serveste cu sosul vinegreta si cu o garnitura de cartofi fierti si salata verde.

3.515 vizualizări
856 tipăriri
1 trimitere

 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten

    Înapoi    



Alte reţete
1. Ouă tari cu sos grecesc (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Sos de mango (Sosuri > Sosuri condimentate)
3. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
4. Sos tomat (cald) (Sosuri > Sosuri roşii)
5. Sos maioneză verde (Sosuri > Sosuri cu legume)
6. Sos alb (Bechamel) (Sosuri > Sosuri albe)
7. Sos românesc (Sosuri > Sosuri cu legume)
8. Sos de muştar (Sosuri > Sosuri condimentate)
9. Sos de vin pentru peşte rasol (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
10. Sos de hrean (Sosuri > Sosuri condimentate)
11. Sos maioneză (I) (Sosuri > Sosuri reci)
12. Pastă de peşte (Aperitive > Aperitive cu peşte)
13. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
14. Peşte la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Pere cu costiţă şi sos vinegretă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Penne cu sos de dovlecei şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Terină cu piure şi sos tomat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
18. Sos Robert (Sosuri > Sosuri condimentate)
19. Peşte cu legume, iute, în stil thailandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Sos pentru vînat (Sosuri > Sosuri albe)
21. Borş cu perişoare de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
22. Ciorbă de peşte dreasă ca la Sulina (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Ciorbă de peşte cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Borş de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
25. Pla Priaw Wan (Peşte prăjit cu sos dulce-acrişor) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Sos de ardei iuţi calabrez (Sosuri > Sosuri condimentate)
27. Sos de roşii cu ciuperci (Sosuri > Sosuri roşii)
28. Somon file cu ciuperci şi sos de rodii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Tartine cu pastă de peşte (Aperitive > Sandviciuri)
30. Peşte umplut cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.