Cremă de zahăr ars pentru torturi - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Ştiri  | Coduri poştale  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Preparate cu carne » Creme » Cremă de zahăr ars pentru torturi

Cremă de zahăr ars pentru torturi

Ingrediente: 4 galbenusuri, 2 oua intregi, 140 g zahar, 200 g unt, 100 g zahar pentru caramel, 100 g nuci macinate, un pachetel cu zahar vanilat, 15 ml rom.

Mod de preparare: Zaharul se caramelizeaza si se pregateste nugaua Zaharul se pune intr-o tigaie smaltuita sau din tabla, asezata la foc mijlociu.Cind in tigaie apare primul punct de zahar caramelizat cu coada unei linguri de lemn se amesteca circular numai in acel punct sau in mai multe care apar, pina cind se atrage treptat tot zaharul care se va carameliza in acelasi timp.Cind zaharul caramelizat capata culoarea maro deschis si se formeaza putina spuma la suprafata, tigaia se ia de pe foc si se adauga nucile sau alunele macinate sau taiate in felii groase sau intregi dupa caz.Intr-un lighenas smaltuit de 2-3 l , se pun galbenusurile sau ouale intregi, zaharul si lichidul si se freaca putin, pina ce se amesteca.Lighenasul se pune deasupra unui vas cu apa clocotita, potrivit de inalt si de mare, incit lighenasul sa intre in el, sprijinindu-se cu marginile de gura acestuia, ca un capac; nivelul apei din vas trebuie sa fie cu 2-3 cm sub lighenas.Daca vasul va fi potrivit, preparatul va fi gata in 10 minute, fara riscul de a se taia, adica de a se brinzi, cum se intimpla, cind se prepara direct de pe foc.Daca ouale intregi se bat numai cu zaharul, fara lichid, dupa ce s-au infierbintat si s-au legat, ca o maioneza subtire, se iau de pe foc, chiar mai repede de 10 minute.Pe aburi, compozitia nu se infierbinta pina la punctul de fierbere si galbenusul de ou ingroasa lichidul fierbinte, incalzit din toate partile, fara sa se brinzeasca, cu conditia sa se amestece repede, insistind pe fundul lighenasului, ca sa nu stagneze compozitia.Nu este bine sa se bata crema cu telul electric, fiindca nu se poate insista pe fundul lighenasului.Dupa 10 minute, cind crema se va lega ca o smintina subtire, lighenasul se va lua de pe aburi si se va adauga zaharul vanilat, cacaua cernuta, cafeaua sau ciocolata rasa.Crema se amesteca apoi, pe un vas cu apa rece, pina cind ajunge la temperatura degetului.Dupa aceea, in crema se pune untul si se bate cu telul numai in unt, ca acesta sa se desfaca in particule mici, apoi se freaca circular, pina cind toata crema cu oua se va incorpora in unt, compozitia devenind neteda si omogena; cu cit se bate mai mult, cu atit va deveni mai spumoasa.Operatia de omogenizare a untului cu crema de oua se realizeaza in 5 minute daca untul este moale.Crema nu se incorporeaza in unt in doua cazuri: cind untul sau crema fiarta este prea rece, sau crema fiarta este prea rece, sau cind cantitatea de crema fiarta este prea mare fata de cea a untului.Daca crema fiarta a fost prea calda, cind s-a amestecat cu untul si acesta s-a muiat (topit), compozitia se bate putin cu apa rece, pina cind crema se intareste suficient, dar nu se raceste prea mult, caci se poate brinzi untul, si, atunci, lighenasul, trebuie incalzit iar, ca sa se repare compozitia.Crema se intrebuinteaza imediat la preparatul respectiv.Se umplu cu ea torturi, rulade, tarte, cornete etc.

4.880 vizualizări
773 tipăriri
1 trimitere

 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten

    Înapoi    



Alte reţete
1. Sos de vin pentru peşte rasol (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
2. Cremă de heringi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
3. Supă cremă de pui şi lămâie cu spaghete (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
4. Supă cremă de raci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
5. Supă cremă de linte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Supă cremă de orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Supă cremă de praz (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Supă cremă de conopidă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Supă cremă de conopidă cu verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Supă cremă de dovlecei (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Supă cremă de spanac (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Supă cremă Parmentier (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Supă cremă de legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Supă cremă de legume cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Supă cremă de ţelină (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Supă cremă de roşii şi praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Prăjitură cu foi de pricomigdale şi cremă de vanilie (Dulciuri > Prăjituri)
18. Mini-eclere cu cremă (Dulciuri > Prăjituri)
19. Supă cremă de morcovi cu napi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Supă cremă de cartofi cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Romburi pentru supă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Sos pentru vînat (Sosuri > Sosuri albe)
23. Supă cremă de dovleac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Supă cremă de dovlecei (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Supă cremă de ardei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Supă cremă de carote (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Supă cremă de cartofi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Supă cremă de cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Supă cremă de cartofi cu crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Supă cremă de cartofi cu praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.