Dovlecei umpluţi cu carne (I) - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Ştiri  | Coduri poştale  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Preparate din legume » Mâncăruri cu carne tocată » Dovlecei umpluţi cu carne (I)

Dovlecei umpluţi cu carne (I)

Ingrediente: 3 dovlecei cu diametrul de 5-6 cm, 200 g carne, 50 g orez, sare, piper, 1/2 l suc de rosii, 100 ml smintina, 30 g faina, marar, cimbru.

Mod de preparare: Dovleceii se curata subtire de coaja, se taie in jumatati, pe grosime, iar cu rondeaua sau cu lingurita, li se scoate numai miezul cu semintele, lasind marginea cit este de groasa. Jumatatile de dovlecei se umplu cu tacatura (daca mai ramine tocatura, se pot umple 1-2 ardei care se vor fierbe impreuna cu dovleceii) si se asaza in cratita, unele linga altele, orizontal; se toarna peste ele sucul de rosii si circa 1/4 l apa fierbinte si se lasa sa fiarba 30-40 minute, acoperite, la foc mic; dupa 20 minute se intorc in sos. Cind dovleceii sint fierti (fara sa se terciuiasca), se freaca faina cu 2 linguri de apa recesau suc de rosii si se amesteca in sos, lasindu-l sa fiarba citeva clocote, ca sa se lege.In sos se pun o ramura de cimbru si 2-3 linguri cu untdelemn, potrivindu-se gustul cu sare. Cratita se ia de pe foc si dovleceii se presara cu marar taiat marunt. Se pot servi ca atare sau se dreg cu smintina batuta cu o lingura de apa rece care se amesteca cu sosul fierbinte; smintina se poate adauga la masa. Dovleceii se pot pregati si fara suc de rosii, la fel ca si guliile.

5.925 vizualizări
831 tipăriri
3 trimiteri

 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten

    Înapoi    



Alte reţete
1. Chiftele din carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Dovlecei cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
4. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
5. Caşcaval la capac (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Sos maioneză (I) (Sosuri > Sosuri reci)
7. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
8. Supă cu pateuri de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
9. Supă concentrată de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
10. Supă cu carne afumată şi fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
11. Supă cu carne şi tăiţei floricele (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
12. Supă cu omletă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Musaca moldovenească de cartofi şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
14. Ruladă din carne de porc (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Rulouri de carne cu spanac (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Salată consistentă de carne (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
17. Salată cu carne de vită şi ciuperci (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
18. Tăiţei cu şuncă (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Supă de zarzavat (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Supă de vară cu dovlecei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Supă la minut (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Supă rece cu castraveţi cruzi şi carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
23. Supă cremă de dovlecei (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Supă cremă de legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Supă cu carne şi cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
26. Supă de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
27. Supă de pasăre cu găluşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
28. Penne cu sos de dovlecei şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Supă de dovlecei (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Supă de dovlecei cu griş (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.