File de şalău cu ragu de creveţi - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Ştiri  | Coduri poştale  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Preparate din legume » Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare » File de şalău cu ragu de creveţi

File de şalău cu ragu de creveţi

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 0,9 kg file şalău, 50 g unt, 100 ml vin alb sec, 150 g creveti, 100 g ciuperci, 100 g ceapă, 150 ml frişcă lichidă, 50 ml zeamă de lămîie, 30 g sare, 2 g piper alb, 50 g făină, 2 g busuioc, 1 leg. pătrunjel verde.

Mod de preparare: Fileul de salau se sareaza si se presara cu piper alb, se da prin faina. In untul incins se prajesc feliile de peste pe o parte, dupa care se intorc pe cealalta parte, dupa care se adauga patrunjelul verde taiat marunt, zeama de lamaie si vinul alb · Dupa ce am adaugat ingredientele de mai sus, vom inabusi feliile de salau. Ceapa curatata se taie marunt (foarte fin), se caleste si se adauga si ciupercile taiate marunt, crevetii si busuiocul. Adaugam sare si piper alb. Peste creveti se strecoara zeama de la fileul de salau si se da in fiert dupa care se va aduaga faina amestecata cu frisca lichida, se mai adauga putin vin si zeama de lamaie.
Feliile de peste se vor servi cu acest ragu deasupra.

3.786 vizualizări
949 tipăriri

 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten

    Înapoi    



Alte reţete
1. Caşcaval pane (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Chiftele din carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
3. Jumări cu slănină afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Ochiuri în cuib de cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Jumări cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Ciuperci cu ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Ochiuri româneşti (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Jumări cu creier (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Ochiuri pe piure de spanac (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Ochiuri româneşti cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Sos alb (Bechamel) (Sosuri > Sosuri albe)
16. Sos românesc (Sosuri > Sosuri cu legume)
17. Sos de muştar (Sosuri > Sosuri condimentate)
18. Sos de vin pentru peşte rasol (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
19. Sos de hrean (Sosuri > Sosuri condimentate)
20. Sos maioneză (I) (Sosuri > Sosuri reci)
21. Sos de mere (Sosuri > Sosuri cu legume)
22. Sos picant (Sosuri > Sosuri condimentate)
23. Ciorbă de burtă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Găluşte cu griş (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
25. Supă de roşii cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
26. Ciorbă de lobodă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Ciorbă de varză albă cu sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Ciorbă de urzici (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Ciorbă de salată verde (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Ciorbă de hamei (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.