Fileuri de cod sau şalău cu alune - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Ştiri  | Coduri poştale  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Preparate din legume » Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare » Fileuri de cod sau şalău cu alune

Fileuri de cod sau şalău cu alune

Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 5 fileuri de peste alb (120-150 g de persoana), 200 ml de vin alb sec, 200 ml smantana, 30 g unt, 40 g alune prajite, 2 linguri de untdelemn, 1 lingura de faina, sare, piper.

Mod de preparare: Puneti sa fiarba intr-un vas un file de peste taiat in bucati, in vinul alb amestecat cu 400 ml de apa. Lasati sa mijoteasca pana mai raman 200 ml de lichid (o treime).
Strecurati fiertura, amestecati-o cu smantana, sarati, piperati si lasati sa fiarba potolit, pana ce se reduce la jumatate. Varsati continutul in mixer, adaugati pestele fiert, alunele si untdelemnul, pana ce obtineti un preparat omogen. Tineti-l la cald.
Sarati, piperati si dati prin faina cele patru fileuri de cod sau salau. Puneti untul sa se incinga intr-o tigaie mare si prajiti pestele, cate 3 minute pe fiecare parte.
Puneti pestele fript pe o farfurie incalzita, turnati sosul peste el si serviti alaturi eventual un piure de cartofi. Cui ii place poate sa presare deasupra si patrunjel tocat.

3.590 vizualizări
910 tipăriri
1 trimitere

 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten

    Înapoi    



Alte reţete
1. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
3. Cod file (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Sufleu de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Supă de ştevie sau de măcriş cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
6. Supă de zarzavat cu griş sau tapioca (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Şalău a la Balaton (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Ciorbă de găină în oala sub presiune (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Salată de cartofi cu fileuri de hering murat (Salate > Salate cu peşte)
10. Ciorbă de legume cu paste făinoase sau orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Şalău rasol cu cartofi noi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Ciorbă de varză murată sau dulce (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Ciorbă bănăţeană cu carne de pasăre sau viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Ciorbă ţărănească de pasăre sau vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Porc sau mînzat cu varză dulce (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Ciorbă cu carne acrită cu corcoduşe (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Crutoane cu ulei cu trufe albe sau negre (Aperitive > Aperitive cu brânză)
18. Supă de sepie sau calamar (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
19. File de şalău cu ragu de creveţi  (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Şalău cu roşii meridional (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Gratin fin cu praz şi şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Fileuri de mihalţ sau de somotei (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Cod cu sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Şalău cu legume picante (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Frigărui de vită cu sos de alune şi usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
26. Sos de alune şi usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate)
27. Terină de şalău cu surimi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
28. Medalioane de viţel sau pui cu sote de castraveţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Prăjitură cu căpşuni sau fragi (Dulciuri > Prăjituri)
30. Şalău cu garnitură de orez şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.