Ciorbă de dovlecei cu carne - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Ştiri  | Coduri poştale  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Sosuri » Ciorbe » Ciorbă de dovlecei cu carne

Ciorbă de dovlecei cu carne

Ingrediente: Măruntaiele şi partea din spate de la un pui sau carne de viţel, morcov, pătrunjel, ţelină (200 g toate), o ceapă mică, un ardei, 2 roşii, 2 dovlecei tineri (700-800 g), 1/2 l borş, sare de lămîie, un gălbenuş de ou, mărar, pătrunjel, cimbru, sare.

Mod de preparare: Carnea tăiată în bucăţele se pune la fiert în 2 l apă rece, împreună cu o linguriţă rasă de sare. Zarzavatul şi ceapa, rase prin răzătoarea cu găuri mari, se călesc 2 minute cu 2 linguri untdelemn, apoi se adaugă în supă. Cînd carnea şi zarzavatul sînt fierte, se pun ardeiul, roşiile tăiate în felii şi dovleceii curăţaţi de coajă şi seminţe şi tăiaţi în cubuleţe. Se fierb toate 15-20 minute, pînă cînd se înmoaie, avînd grijă să nu se terciuiască dovleceii. Se acreşte după gust. Se adaugă "Vegeta" şi sare, lăsînd să fiarbă cîteva clocote. Se serveşte dreasă sau nedreasă. Pentru aromă, se adaugă neapărat mărar şi cimbru. Se pregăteşte la fel şi fără carne.

5.077 vizualizări
755 tipăriri
11 trimiteri

 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten

    Înapoi    



Alte reţete
1. Chiftele din carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Dovlecei cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
4. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
5. Ciorbă de icre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Supă cu pateuri de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
7. Supă concentrată de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
8. Supă cu carne afumată şi fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
9. Supă cu carne şi tăiţei floricele (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
10. Ciorbă de burtă fără burtă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Musaca moldovenească de cartofi şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
12. Ruladă din carne de porc (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Rulouri de carne cu spanac (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Salată consistentă de carne (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
15. Salată cu carne de vită şi ciuperci (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
16. Supă de vară cu dovlecei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Supă rece cu castraveţi cruzi şi carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
18. Supă cremă de dovlecei (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Ciorbă ardelenească (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Ciorbă ardelenească de fasole (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Ciorbă de găină în oala sub presiune (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Ciorbă de perişoare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Ciorbă de viţel cu fidea (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Supă cu carne şi cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
25. Supă de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
26. Penne cu sos de dovlecei şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Supă de dovlecei (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Supă de dovlecei cu griş (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Supă de dovlecei şi roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Sarmale cu carne de porc şi varză acră în dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.