Limbă fiartă - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Ştiri  | Coduri poştale  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Preparate din legume » Mâncăruri cu organe » Limbă fiartă

Limbă fiartă

Timp de preparare: 3 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 limba de vaca sau 3-4 limbi de porc (cam 1kg), 2 cepe, 1 patrunjel, 1 morcov, 1 foaie dafin, 4-5 boabe ienibahar, sare, sos de hrean, de mustar sau de bulion.

Mod de preparare: Se spala limba in citeva ape, se rade cu cutitul si se indeparteaza gitlejul, se asaza in cratita cu apa rece si se pune la fiert la foc mic. Dupa ce se ia spuma, se adauga ceapa, zarzavatul, ienibaharul, foaia de dafin si sarea. Se lasa sa fiarba incet, acoperit cu capac, la foc mic, trei ore. Se scoate din apa, se asaza pe o planseta de lemn si se curata cu ajutorul cutitului, tragind pielea de la virf spre radacina limbii. Se taie felii si se asaza pe o farfurie de servit Se toarna pe deasupra sos de hrean, de mustar, sau de bulion.

2.947 vizualizări
766 tipăriri
2 trimiteri

 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten

    Înapoi    



Alte reţete
1. Salată de ţelină fiartă a la grec (Salate > Salate de legume)
2. Supă ungurească (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
3. Sos de mere (Sosuri > Sosuri cu legume)
4. Salată de păpădie fiartă (Salate > Salate de legume)
5. Limbă de viţel cu sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
6. Chifteluţe din carne fiartă de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
7. Omletă flambată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Tobă de porc (III) (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Limbă cu maioneză (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Sos alb pentru carne fiartă (Sosuri > Sosuri albe)
11. Limbă înăbuşită (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
12. Budincă fiartă din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
13. Limbă de mare cu legume Provençal (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Limbă cu sos Remoulade (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
15. Risotto cu limbă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
16. Limbă cu măsline (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
17. Limbă cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
18. Limbă cu castraveciori (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
19. Limbă umplută (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
20. Limbă cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
21. Supă de limbă de vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
22. Limbă cu maioneză (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Musaca de varză acră, fiartă în oala sub presiune (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
24. Limbă cu sos Ragu (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
25. Limbă cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
26. Pasteta din carne fiartă de pasăre cu gelatină (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Carne de pasăre (pui, curcan, etc.) friptă sau fiartă, în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Limbă cu măsline (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
29. Limbă cu roşii şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
30. Tobă de porc (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.