Tort de mere (I) - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Ştiri  | Coduri poştale  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Preparate cu carne » Torturi » Tort de mere (I)

Tort de mere (I)

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 8-10 mere, depinde de marime, 200 g margarina, 9 linguri zahar, 5 oua, 5 linguri faina, 1/2 plic praf de copt, frisca, optional visine (din compot) sau nuci.

Mod de preparare: Intr-o oala inalta cam de 15 cm se topeste margarina cu 4 linguri de zahar. Se curata si se gauresc merele, inlaturand coceanul. Se aseaza merele in oala cu margarina si zaharul topit, gaurile se pot umple cu bucatele de mere, visine sau nuci. Se pune la cuptor sa se inmoaie merele, cam 20 min. Din cand in cand se stropesc merele cu margarina topita din oala, sau daca reusiti chiar sa le intoarceti.
Se bat albusurile, apoi se adauga pe rand 5 linguri de zahar, apoi adaugam galbenusurile. Praful de copt se amesteca cu faina. Cu o ligura de lemn adaugam cele 5 linguri de faina pe rand, amestecant usor, sa nu ramana cocoloase.
Cand s-au inmuiat merele, turnati deasupra aluatul, si bagati in cuptorul incalzit. Se tine la foc mic. Verificati cu o scobitoare aluatul: cand nu ramane numic lipit de ea, e gata. Se rastoarna tortul, se lasa la racit, apoi se orneaza cu frisca.
Cel mai bune e rece, tinut la frigider.

4.650 vizualizări
770 tipăriri
1 trimitere

 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten

    Înapoi    



Alte reţete
1. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
2. Caşcaval la capac (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Sos maioneză (I) (Sosuri > Sosuri reci)
4. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
5. Supă cu omletă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
6. Tăiţei cu şuncă (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Supă de zarzavat (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Supă la minut (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Supă cremă de legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Supă de pasăre cu găluşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
11. Supă de dovlecei (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Supă de ciuperci (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Supă de dovleac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Supă de gulii (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Supă de iaurt (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Supă de mere (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Supă de mere (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Supă de mere acrişoare (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Supă de mere cu tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Tort Sacher (II) (Dulciuri > Torturi)
21. Prăjitură de mere cu rouă (Dulciuri > Prăjituri)
22. Supă de pătrunjel (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Supă de salată verde (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Supă cremă de dovleac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Supă cremă de dovlecei (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Supă cremă de cartofi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Supă cremă de conopidă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Supă cremă de linte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Supă cremă de praz (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Supă de cartofi şi morcovi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.