Mâncare de praz (I) - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Ştiri  | Coduri poştale  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Preparate din legume » Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi » Mâncare de praz (I)

Mâncare de praz (I)

Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 3-4 fire de praz, 4-5 linguri untdelemn, 1/2 kg roşii sau 1/4 l suc de roşii, 25 g zahăr, 1 foaie de dafin, sare, pătrunjel tăiat mărunt, piper boabe, lămâie.

Mod de preparare: Bulbul prazului, până la frunzele verzi, se taie în bucăţi de cca 3 cm, care se vor pune într-o cratiţă de cca 2 l, cu tot untdelemnul; se presară cu o linguriţă rasă de sare şi se înăbuşă la foc mic 6-7 minute, acoperite. Apoi se adaugă roşiile tăiate în felii mai groase sau sucul de roşii sau o lingură cu pastă diluată cu 1/4 l apă, 2-3 felii de lămâie, vinul, foaia de dafin, 10 boabe de piper sau un vârf de cuţit cu piper măcinat şi pătrunjel. Zahărul se caramelizează până când face puţină spumă, se stinge cu 2-3 linguri cu apă fierbinte, lăsându-se pe foc până când se topeşte, apoi se adaugă sos. Se amestecă toate, se dă cratiţa descoperită la cuptor, unde se lasă circa 30 minute, la foc mijlociu. Făină nu se pune, deoarece sosul nu trebuie să fie prea gros, nici în cantitate prea mare. Când este gata, se adaugă puţină sare, dacă este necesar. Se serveşte ca atare, ca fel doi, sau cu chiftele, fripturi de porc, viţel, vită sau pasăre, sau rece ca fel întâi.

4.622 vizualizări
752 tipăriri
1 trimitere

 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten

    Înapoi    



Alte reţete
1. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
2. Caşcaval la capac (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Sos maioneză (I) (Sosuri > Sosuri reci)
4. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
5. Supă cu omletă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
6. Tăiţei cu şuncă (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Supă de zarzavat (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Supă la minut (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Supă franţuzească cu praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Supă cremă de praz (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Supă cremă de legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Supă de pasăre cu găluşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Supă cremă de roşii şi praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Supă de dovlecei (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Supă de ciuperci (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Supă de dovleac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Supă de gulii (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Supă de iaurt (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Supă de mere (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Supă de pătrunjel (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Supă de post cu cartofi şi praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Supă de praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Supă de salată verde (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Supă cremă de dovleac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Supă cremă de dovlecei (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Supă cremă de cartofi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Supă cremă de cartofi cu praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Supă cremă de conopidă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Supă cremă de linte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Supă cremă de praz (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.