Piftie de peşte (I) - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Ştiri  | Coduri poştale  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Aperitive » Aperitive cu peşte » Piftie de peşte (I)

Piftie de peşte (I)

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1 peşte de 1-1,5 kg, 2 morcovi, 1 pătrunjel, 1 ceapă, 2-3 frunze de dafin, căteva boabe de piper, 3 albuşuri.

Mod de preparare: Peştele curăţat şi tăiat în bucăţi (dacă e fără oase, ca morunul, nisetrul, cega) sau întreg (dacă are oase) se sărează şi se lasă să stea în sare 2-3 ore. între timp, se curăţă doi morcovi, 1 pătrunjel, 1 ceapă şi se taie în felii. Se pune zarzavatul să fiarbă cu apă rece; se mai adaugă 2-3 frunze de dafin, câteva boabe de piper şi se lasă să fiarbă. Când zarzavatul este fiert, se pun bucăţile de peşte; pentru a obţine o gelatină bună se adaugă capul de peşte, care trebuie să cântărească tot atât cât carnea de peşte. Când carnea este moale, înseamnă că este fiartă şi se scoate din cratiţă; zeama se lasă să fiarbă până când va scădea la cantitatea potrivită. Când este gata, se ia de pe foc, se strecoară şi se pune din nou la fiert. Când începe din nou să clocotească, se adaugă 3 albuşuri bătute spumă, amestecând mereu cu telul, până când albuşurile au luat toate impurităţile din zeamă, care trebuie să rămână clară. Se strecoară din nou printr-un şervet de pânză fină; se toarnă din această zeamă pe fundul unei forme (1 cm grosime) şi se lasă să se întărească. Când s-a întărit, se decorează după gust, se pun bucăţile de peşte curăţate de oase şi de piele. Peste ele, se toarnă restul de zeamă (rece) şi se dă din nou la rece, să se întărească gelatina. înainte de a o servi, se răstoarnă forma pe platoul respectiv; pentru a dezlipi uşor aspicul se înveleşte forma într-o cârpă muiată în apă foarte fierbinte şi stoarsă puţin.
Se serveşte simplă sau cu un sos rece, maioneză, tartar, ravigot, remulad, etc.

3.332 vizualizări
752 tipăriri
1 trimitere

 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten

    Înapoi    



Alte reţete
1. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
2. Caşcaval la capac (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Sos de vin pentru peşte rasol (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
4. Sos maioneză (I) (Sosuri > Sosuri reci)
5. Pastă de peşte (Aperitive > Aperitive cu peşte)
6. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
7. Peşte la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
9. Supă cu omletă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
10. Piftie de pasăre, porc, vacă (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Piftie de porc (răcitură) (IV) (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Tăiţei cu şuncă (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Supă de zarzavat (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Supă la minut (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Supă cremă de legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Supă de pasăre cu găluşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
17. Supă de dovlecei (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Supă de ciuperci (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Supă de dovleac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Supă de gulii (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Supă de iaurt (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Supă de mere (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Peşte cu legume, iute, în stil thailandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Supă de pătrunjel (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Supă de salată verde (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Supă cremă de dovleac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Supă cremă de dovlecei (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Supă cremă de cartofi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Supă cremă de conopidă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Supă cremă de linte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.