Plăcintă cu ceapă (I) - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Ştiri  | Coduri poştale  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Aperitive » Aperitive cu legume » Plăcintă cu ceapă (I)

Plăcintă cu ceapă (I)

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: Aluatul: 500 g faina, 250 g margarina, 1/4 l apa, 1 varf de cutit de sare, 1/2 pachetel praf de copt.
Umplutura: 50 g faina, 4 oua intregi, 1/4 l lapte, 1/4 l smantana acrisoara, sare, piper alb, nucsoara, 2 linguri cu varf de cascaval ras (eventual parmezan), 1 kg ceapa, 100 g costita afumata (bacon), 1 tulpina de praz.

Mod de preparare: Aluatul. Se framanta bine margarina cu faina, se adauga apa, sare, piper, nucsoara si praful de copt si se continua framantatul pana ce aluatul devine neted si suplu. Se lasa circa doua ore la frigider sa se odihneasca, dupa care se intinde, se asaza intr-o forma rotunda (diametrul 22-24 cm), ridicandu-se pe margini circa 3 cm si se apasa cu furculita.
Umplutura. Se bat ouale cu laptele si smantana pana ce devin spumoase si se adauga sare, piper, nucsoara si cascavalul ras. Se curata ceapa, se taie in doua si apoi fasii, la fel, si prazul. Baconul se taie cubulete si se rumeneste intr-o tigaie incinsa. Ceapa si prazul se baga in apa sarata clocotita, se fierb cateva secunde, se scurg si se lasa sa se raceasca. Se amesteca apoi ceapa, prazul si bucatelele de bacon si se intinde umplutura in tava peste aluat. Deasupra se toarna sosul de oua, smantana si cascaval si se baga in cuptorul incins. Placinta se coace circa 25 de minute la 180 grade C.

3.208 vizualizări
687 tipăriri
3 trimiteri

 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten

    Înapoi    



Alte reţete
1. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
2. Caşcaval la capac (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Sos maioneză (I) (Sosuri > Sosuri reci)
6. Salată de ton cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
7. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
8. Supă cu omletă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
9. Tocăniţă din aripioare de pui cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Tăiţei cu şuncă (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Supă de zarzavat (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Supă la minut (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Supă cremă de legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Supă de pasăre cu găluşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
15. Supă de dovlecei (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Supă de ciuperci (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Supă de dovleac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Supă de gulii (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Supă de iaurt (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Supă de mere (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Supă de pătrunjel (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Supă de salată verde (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Supă cremă de dovleac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Supă cremă de dovlecei (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Supă cremă de cartofi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Supă cremă de conopidă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Supă cremă de linte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Supă cremă de praz (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Supă de cartofi şi morcovi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Supă de ceapă cu caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.