Budincă de cornuri - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Ştiri  | Coduri poştale  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Preparate cu carne » Budinci » Budincă de cornuri

Budincă de cornuri

Ingrediente: 6-7 cornuri mici (230-250), 1/2 l lapte, 200 ml smintina, 4 oua, 100 g zahar tos, o lingura gem de caise, o lingurita cu virf gem din coji de portocale, coaja de lamiie, un pachetel cu zahar vanilat, 100 g unt, 1/2 lingurita sare.

Mod de preparare: Se unge cu margarina solida si se tapeteaza cu faina sau pesmet o cratita de 2 l. Cornurile se taie in felii de 1 cm grosime care, apoi, se pun intr-un castron si se stropesc cu tot laptele rece; se lasa cca 1/2 ora, pina cind absorb tot laptele si se inmoaie.Dupa aceea se amesteca cu furculita, fara sa se zdrobeasca de tot si se adauga untul moale sau topit (dar rece), gemul, smintina, galbenusurile, sarea, coaja de lamiie, zaharul vanilat si se amesteca putin cu furculita, prin rasturnare. Albusurile se bat spuma, se adauga tot zaharul tos si romul si apoi spuma se bate, in continuare, pina cind se intareste din nou; se desarta peste compozitie si se amesteca usor cu telul, prin rasturnare, pina cind se incorporeaza, dar nu prea mult. Se desarta in forma care, apoi se introduce in cuptorul bine incalzit, la foc mijlociu. Se coace cca 30 minute; nu se deschide cuptorul 20 minute. Dupa ce budinca s-a copt, se trece cu cutitul pe marginea ei, se pune platoul deasupra, se rastoarna si apoi se pudreaza cu zahar. Se serveste calda sau rece, simpla, sau cu sirop de zmeura, sodou de vin sau de fructe acrisoare, sos de vin, etc.

8.034 vizualizări
1.102 tipăriri
13 trimiteri

 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten

    Înapoi    



Alte reţete
1. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Budincă de tăiţei (fidea) cu brânză de vacă (Dulciuri > Budinci)
3. Budincă de salată verde cu smântână (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Budincă de şuncă şi legume (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Budincă de varză acră cu peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Budincă de peşte cu busuioc şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Budincă de legume cu salam (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Budincă de spanac cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Budincă clasică de macaroane (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Budincă de mămăligă cu sos de roşii (Mâncăruri > Preparate din mălai)
11. Budincă de cartofi cu caşcaval afumat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
12. Budincă de fasole verde cu cârnaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Budincă de dovleac cu nucă (Dulciuri > Budinci)
14. Budincă din piept de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
15. Budincă de pâine cu legume şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
16. Budincă de carne de pasăre cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Budincă de ciuperci şi smântână (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
18. Budincă de ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
19. Budincă de şalău (Aperitive > Aperitive cu peşte)
20. Budincă de tăiţei cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Cornuri cu crenvurşti (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Cornuri cu tocătură şi verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Cornuri umplute cu carne de pasăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Cornuri cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
25. Cornuri umplute cu brânză de vacă şi chimen (Aperitive > Aperitive cu brânză)
26. Budincă de carne cu sos de smântână (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Budincă de ficat (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Budincă de şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Budincă de tăiţei cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Budincă cu brânză de vacă (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)




   
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.