Conserve de prune, cireşe sau vişine, pentru plăcintă - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Ştiri  | Coduri poştale  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Preparate din organe » Fructe conservate sau confiate » Conserve de prune, cireşe sau vişine, pentru plăcintă

Conserve de prune, cireşe sau vişine, pentru plăcintă

Ingrediente: Prune brumarii de toama, cirese sau visine, zahar (100 g la 1 kg fructe).

Mod de preparare: Prunele brumarii de toamna, ciresele sau visinele se curata de simburi.Prunele se rup in jumatati, ciresele sau visinele, la fel (sau simburii se scot cu cleste special) si se presara cu zahar (100 g la 1 kg fructe).Se pun fructele intr-un lighean, se presara cu foarte putin zahar.Cind se fierb pentru sterilizare, fructele vor lasa suficient suc, cit sa le cuprinda, cala compot.Vor scadea foarte mult in borcane, de aceea acestea se umplu pina sus (fructele chiar se preseaza putin).Fructele se vor folosi numai pentru placinta cu spuma, cu crema de smintina, pentru galuste etc.Siropul se foloseste separat, indulcit dupa gust.Daca se conserva de pe un an pe altul, siropul scade complet si fructele se stafidesc; in acest caz, se vor folosi si la checuri , sau bomboane, sau se vor consuma ca atare.

8.436 vizualizări
1.148 tipăriri
12 trimiteri

 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten

    Înapoi    



Alte reţete
1. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
2. Sos de vin pentru peşte rasol (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
3. Supă de ştevie sau de măcriş cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
4. Supă de zarzavat cu griş sau tapioca (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Ciorbă de găină în oala sub presiune (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Romburi pentru supă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Sos pentru vînat (Sosuri > Sosuri albe)
8. Ciorbă de legume cu paste făinoase sau orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Friptură de porc cu cireşe (Mâncăruri > Fripturi)
10. Ciorbă de varză murată sau dulce (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Ciorbă bănăţeană cu carne de pasăre sau viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Ciorbă ţărănească de pasăre sau vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Porc sau mînzat cu varză dulce (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Pastă de măsline (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Crutoane cu ulei cu trufe albe sau negre (Aperitive > Aperitive cu brânză)
16. Supă de sepie sau calamar (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
17. Fileuri de mihalţ sau de somotei (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Sos de roşii pentru peşte (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
19. Sos alb pentru peşte (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
20. Plăcintă de spanac în foetaj (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Medalioane de viţel sau pui cu sote de castraveţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Prăjitură cu căpşuni sau fragi (Dulciuri > Prăjituri)
23. Tartă cu cireşe (Dulciuri > Prăjituri)
24. Tort cu zmeură sau mure (Dulciuri > Torturi)
25. Fileuri de peşte alb cu usturoi şi migdale sau nuci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Fileuri de cod sau şalău cu alune (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Plăcintă cu brânză dulce (Dulciuri > Prăjituri)
28. Prăjitură cu vişine şi cireşe (Dulciuri > Prăjituri)
29. Mâncărică de varză acră şi pere sau mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Sufleu de vişine sau cireşe (Dulciuri > Creme)




   
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.