Perişoare cu smântână (I) - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Ştiri  | Coduri poştale  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Preparate din legume » Mâncăruri cu carne tocată » Perişoare cu smântână (I)

Perişoare cu smântână (I)

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1/2 kg de carne macra, o ceapa, untura, miezul de la o felie de paine groasa, un morcov, un cartof, un ou, sare, piper, patrunjel, marar, jumatate lingura de unt, jumatate lingura de faina, o ceasca de lapte, o ceasca de smantana.

Mod de preparare: Se da prin masina de tocat 1/2 kg de carne macra mai grasuta, o ceapa tocata si rumenita in putina untura, miezul de la o felie de paine groasa cat doua degete inmuiata in apa si stoarsa, un morcov si un cartof curatat. Acestea se amesteca cu un ou, sare, piper, patrunjel si marar tocat. Se fac in mana mici perisoare rotunde, care se dau in faina si se prajesc in untura. Se aseaza intr-o cratita. Se face deoparte un rantas alb din jumatate lingura de unt, cu jumatate lingura de faina. Se stinge cu o ceasca de lapte sau de apa. Se amesteca cu o ceasca de smantana, se pune un praf de sare, o lingurita de patrunjel sau marar tocat fin, se toarna deasupra perisoarelor si se lasa sa fiarba putin la foc mic. Un foc iute taie smantana.

2.617 vizualizări
681 tipăriri

 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten

    Înapoi    



Alte reţete
1. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
2. Caşcaval la capac (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Ochiuri româneşti cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Sos maioneză (I) (Sosuri > Sosuri reci)
6. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
7. Supă cu omletă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
8. Tăiţei cu şuncă (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Supă de zarzavat (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Supă de zarzavat cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Supă de varză dulce cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Supă la minut (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Supă cremă de legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Ciorbă de perişoare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Supă cremă de legume cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Supă de pasăre cu găluşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
17. Supă cu orez şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
18. Supă de dovlecei (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Supă de ciuperci (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Supă de dovleac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Supă de fasole verde cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Supă de gulii (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Supă de iaurt (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Supă de mere (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Supă de pătrunjel (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Supă de roşii cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Supă de salată verde (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Supă cremă de dovleac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Supă cremă de dovlecei (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Supă cremă de cartofi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.