Ciorbă de potroace (I) - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Ştiri  | Coduri poştale  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Sosuri » Ciorbe » Ciorbă de potroace (I)

Ciorbă de potroace (I)

Timp de preparare: 1 h 45 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 500 g carne cu oase de curcan, găină, raţă sau gîscă, 200 g zarzavat (morcov, pătrunjel, ţelină), o ceapă mijlocie, o lingură de orez, 1/2 l zeamă de varză, un gălbenuş, 100 ml smîntînă sau iaurt, sare, leuştean.

Mod de preparare: Carnea, tăiată bucăţi, se pune la fiert în 3 l de apă rece cu un vîrf de linguriţă de sare. Cînd clocoteşte, se adaugă zarzavatul, ras prin răzătoarea cu găuri mari sau tăiat în formă de chibrit, şi ceapa tăiată mărunt. Cînd toate sînt aproape fierte, se pune orezul, amestecînd bine, ca să nu se lipească de fundul oalei; se fierbe 20 minute. Ciorba se acreşte cu zeamă de varză sau, în lipsă, cu borş, cu zeamă sau sare de lămîie, sau cu oţet. Se fierbe cu zeama de varză sau cu borşul cîteva minute. Cu zeamă de lămîie, se acreşte numai după ce s-a luat de pe foc, ca să nu se distrugă vitaminele. Se drege. Pentru aromă, se adaugă leuştean verde sau uscat.

8.728 vizualizări
1.056 tipăriri
8 trimiteri

 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten

    Înapoi    



Alte reţete
1. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
2. Caşcaval la capac (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Sos maioneză (I) (Sosuri > Sosuri reci)
4. Ciorbă de icre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
6. Supă cu omletă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
7. Ciorbă de burtă fără burtă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Tăiţei cu şuncă (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Supă de zarzavat (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Supă la minut (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Ciorbă ardelenească (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Ciorbă ardelenească de fasole (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Ciorbă de găină în oala sub presiune (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Supă cremă de legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Ciorbă de perişoare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Ciorbă de viţel cu fidea (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Supă de pasăre cu găluşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
18. Supă de dovlecei (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Supă de ciuperci (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Supă de dovleac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Supă de gulii (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Supă de iaurt (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Supă de mere (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Supă de pătrunjel (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Supă de salată verde (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Supă cremă de dovleac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Supă cremă de dovlecei (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Supă cremă de cartofi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Supă cremă de conopidă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Supă cremă de linte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.